DGNB Viden | Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Viden

Fremtidens byggeri er bygget på viden

Deling af viden og erfaringer er afgørende, hvis vi skal sikre fortsat bæredygtig udvikling af byggeriet. Her på siden finder du relevant viden og konkrete værktøjer, du kan bruge i dit arbejde, ligesom du kan læse om de forskellige områder, vi arbejder med.
Udgivet i samarbejde med Investorernes Bæredygtighedsnetværk

VIDEN & VÆRKTØJER

Viden og værktøjer på denne side er stillet frit til rådighed for branchen af Investorernes Bæredygtighedsnetværk. Investorernes Bæredygtighedsnetværk er et partnerskab for de største investorer og bygherrer i bygge- og ejendomsbranchen. Partnerskabet faciliteres af Rådet for Bæredygtigt Byggeri, der også har taget initiativ til etableringen.
Casebibliotek
Casebiblioteket samler projekter, der arbejder aktivt med at nedbringe CO2-udledningen. Casebiblioteket er dynamisk og vil løbende få tilføjet nye projekter.
Emissionsfaktorer
Oversigt over emissionsfaktorer for fjernvarmeselskaberne i de ti største kommuner i Danmark samt uddybende forklaringer herpå. Vi evaluerer anvendelsen og behovet for videreudvikling af oversigten i samråd med medlemmer og aktører i Investorernes Bæredygtighedsnetværk.
Formidlingsplakat
Formidlingsplakaterne er en nem og overskuelig måde at formidle bæredygtighedstiltag på til brugerne af en bygning. Plakaterne og de tilhørende skabeloner findes i flere udgaver svarerende til de forskellige DGNB-certificeringer og niveauet af certificeringen (bronze, sølv, guld, platin).
Guide til grøn markedsføring
Guiden gennemgår markedsføringslovens paragraffer om grønne udsagn i forhold til den danske bygge- og ejendomsbranche. Med eksempler beskriver den, hvordan man kan kommunikere om sine bæredygtighedstag uden at komme på kant med markedsføringsloven. Guiden er udarbejdet i samarbejde med advokathuset LIGA Law.

Temasider

Se flere
Uddannede hos Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Mød de uddannede hos Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Mød dem her
Konsulenter & auditors
DGNB-konsulenter fungerer som rådgivere for et designteam og vejleder om, hvad der skal til for at sikre dokumentation af bæredygtighedstiltag i relation til DGNB-standarden. DGNB-auditorer er ansvarlige for gennemførelsen af en certificering af byggerier i overensstemmelse med DGNB-standarden.
DGNB-professionals
DGNB-professionals vejleder internt i en virksomhed om, hvad der skal til for at sikre dokumentation af bæredygtighedstiltag i relation til DGNB-standarden.
Bæredygtighedsledere
Bæredygtighedslederen udfører rollen som procesfacilitatorer og engagerer alle projektets interessenter som eksempelvis bygherre, fagspecialisten, leverandøren og det øvrige rådgiverteam på rette tidspunkt i processen.
Værktøj

Post Occupancy Evaluation

I byggeriet ligger der en stor viden i processen frem til opført byggeri i form af beregninger, simuleringer mm., men når byggeriet står færdigt, slippes projektet ofte og vores viden stopper. Denne viden er vigtig for at sikre at der stilles de rigtige krav til byggeriet i de indledende faser, men også for at sikre så bæredygtigt brug af bygningen som muligt.
Abonner på nyhedsbrev

Hold dig ajour med DGNB

DGNB-nyhedsbrevet er relevant for DGNB-konsulenter og auditorer med licens. Indholdet er af teknisk karakter, og du kan se frem til at modtage det minimum en gang om måneden, hvor vi bringer relevant information om DGNB og best practice-løsninger
CVR-nr.: 33011105
UDDANNELSE & KURSER
DGNB-CERTIFICERING
TAKSONOMI
VIDEN
MEDLEMSKAB
ORGANISATION
LOGIN