Annemarie Munk Riis tiltræder 1. september som ny administrerende direktør i Rådet for Bæredygtigt Byggeri. Sisse Norman Canguilhem bliver direktør for partnerskaber og strategisk udvikling, mens Frederik Waitz Søborg bliver direktør for certificeringer og teknisk udvikling.
I Rådet for Bæredygtigt Byggeri har vi de senere år gennemgået en enorm udvikling, i takt med at bygge- og ejendomsbranchen har udviklet sig. Fra at være en lille organisation med få medarbejdere for 10 år siden, er vi i dag en organisation med 54 ansatte, mere end 770 medlemmer og stor indflydelse i branchen.
Udviklingen har kaldt på en ny og styrket direktion. Derfor er det med stor glæde og tilfredshed, at vi kan præsentere Annemarie Munk Riis som ny administrerende direktør.
”Annemarie Munk Riis kommer med en stor viden og erfaring inden for blandt andet erhvervslivets rammebetingelser, innovation og ledelse, og bestyrelsen glæder sig til at samarbejde med hende om at styrke Rådets arbejde og indflydelse. Annemarie Munk Riis og den øvrige direktion supplerer hinanden godt, og vi har i bestyrelsen store forventninger til, at de sammen kan forløse organisationens potentiale,” siger bestyrelsesforperson i Rådet for Bæredygtigt Byggeri, administrerende direktør i By & Havn Anne Skovbro.
Annemarie Munk Riis kommer fra en stilling som direktør for Innovationsfonden og har tidligere været erhvervspolitisk og international chef i Københavns Kommune. Her har hun blandt andet arbejdet med markedsføring af danske løsninger inden for bæredygtighed gennem Cities Climate Leadership Group (C40). Hun er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet og har en Ph.d. fra CBS.
En samlet og styrket direktion Ud fra et ønske om at styrke indsatsen inden for partnerskaber og strategisk udvikling udpeges Sisse Norman Canguilhem som direktør for disse områder. Sisse Norman Canguilhem har tidligere været vicedirektør for public affairs og kommunikation og er frem til 1. september konstitueret administrerende direktør.
”Indsatsen med at fremme bæredygtighed i det byggede miljø kræver solide partnerskaber, god forståelse for de politiske processer og en strategisk tilgang til det store landskab af interessenter fra både den offentlige og private sektor. Sisse Norman Canguilhem har en stor viden og erfaring på disse områder, bl.a. fra hendes tidligere karriere i Udenrigsministeriet,” siger Anne Skovbro.
Nuværende chef for teknisk afdeling, Frederik Waitz Søborg, bliver direktør for certificeringer og teknisk udvikling og kommer fortsat til at sikre, at både DGNB-certificeringer, taksonomi-verifikationer og udviklingen af disse danner et solidt grundlag for Rådets arbejde.
Fremtiden venter uden for Danmarks grænser Med den nye, samlede direktion på plads er vi i Rådet klar til i endnu højere grad at skubbe på den bæredygtige udvikling af bygge- og ejendomsbranchen.
Dette gælder også uden for landets grænser, hvor den danske bygge- og ejendomsbranche har et stort potentiale for at gøre sig gældende og skabe et eksporteventyr, som vil komme både Danmark og resten af verden til gavn.
Flere nyheder
Nyhedsarkiv
27 JUNI, 2025
Nye netværk for DGNB Konsulenter og Auditorer
Er du uddannet DGNB Konsulent eller Auditor – og vil du styrke din faglige værktøjskasse, udvide dit netværk og få sparring fra ligesindede og eksperter? Så er vores nye DGNB Netværk skabt til dig.
27 MAJ, 2025
Nyt formandskab for bestyrelsen i Rådet for Bæredygtigt Byggeri
Vicedirektør og Head of Real Estate i Nykredit, Jakob Wind-Hansen, og kommende direktør i Københavns Ejendomme, Mia Manghezi, er valgt som ny forperson og næstforperson for bestyrelsen i Rådet for Bæredygtigt Byggeri.
11 APRIL, 2025
Nyt stort analyseprojekt skal kvalificere effekterne af certificeringer i bygge- og ejendomsbranchen
Certificeringer har gennem det seneste årti været blandt de mest brugte redskaber til at arbejde struktureret med bæredygtighedstiltag i byggeriet og har styrket branchens fokus på en lang række param