Hvad siger tallene om, hvilke renoveringsgrader der er mest klimavenlige, og hvordan kan dynamisk LCA og brugen af biogene materialer skabe større klimafordele i renoveringsprojekter?
Ved dette arrangement dykker vi ned i rapporten "Klimadata for renovering” med fokus på de øgede reduktioner i CO₂-udledninger, som opdaterede emissionsfaktorer og dynamisk LCA bidrager til. Selvom dynamisk LCA endnu ikke er en del af bygningsreglementet, bruges den allerede i DGNB-certificeringen. Der introduceres, hvordan dynamisk LCA i DGNB 2025-manualen skal fremme renoveringsprojekter.
ProgramIntroduktion til rapporten 'Klimadata for renovering' herunder LCAv. Thomas Brogren, projektchef, Realdania LCA-konklusioner fra "Klimadata for renovering" v. Leonora Charlotte Malabi Lohse, LCA Specialist, COWI Dynamisk LCA i 2025-manualen v. Anna Schjerbeck, teknisk konsulent, Rådet for Bæredygtigt Byggeri Spørgsmål og diskussion med salenDette arrangement er en del af en serie, som sætter fokus på værdien af renovering
Arrangementsserien, arrangeret af Realdania og Rådet for Bæredygtigt Byggeri, sætter fokus på fremtidens renoveringer. Med afsæt i rapporten
Klimadata for renovering udforsker de tre arrangementer emner som klimaeffekter, økonomi og arkitektonisk kvalitet i renoveringsprojekter.
I løbet af de tre arrangementer diskuterer vi dynamisk LCA, levetidsomkostninger (LCC) og arkitekturens æstetik i sammenhæng med DGNB 2025-certificering for renovering. Målet er at udfolde rapportens perspektiver og belyse kriterier og metoder for fremtidens bæredygtige renoveringsarbejde.
De tre arrangementer finder sted d. 2. april (Klimamæssig værdi ved renovering), d. 30. april (Økonomisk værdi ved renovering) og d. 14. maj (Arkitektonisk værdi ved renovering) som gå-hjem-møder à 1,5 times varighed. For alle arrangementer er det muligt at være med fysisk hos Realdania på Jarmers Plads eller via en online forbindelse.