Dato(er)
15. nov
Sted

EU-TAKSONOMI MODUL 2 - TEKNISKE KRITERIER

Få en grundig uddybning af miljømålene og klimarisikoanalysen samt hvilken dokumentation, der skal til for at efterleve EU-taksonomiens tekniske kriterier med udgangspunkt i et konkret byggeri.
3.500,-
DKK ekskl. moms
Pris uden medlemskab
5.000,- DKK ekskl. moms

Kursusdage

-
0 timer og 0 minutter

Spørgsmål

Ring eller skriv endelig til os hvis du har spørgsmål +45 36 72 10 20
kursus@rfbb.dk

Beskrivelse

Formål Kursusforløbet i EU-taksonomi er opdelt i Modul 1 og 2 og kan gennemføres separat eller samlet. Med kurset får du en helhedsorienteret forståelse af EU-taksonomien og viden, så du kan igangsætte arbejdet med EU-taksonomi, herunder indsamling af data for og dokumentation af taksonomikriterierne.

Kursusforløbets oplægsholdere er eksperter inden for deres felt, og du vil derfor blive tilbudt aktuel og fagligt funderet viden om EU-taksonomien, herunder om jura, rapportering, finansiering og ikke mindst, hvilken data og dokumentation der skal til for at opnå taksonomi compliance.

Modul 1 giver en unik forståelse af EU-taksonomien i det byggede miljø. Du får en tværfaglig forståelse af taksonomiens vigtighed og omfang, en solid forståelse af taksonomiens juridiske og finansieringsmæssige implikationer og rapporteringskrav, en grundig forståelse af de sociale minimumsgarantier samt en overordnet gennemgang af de krav, der gælder, hvis man ønsker at være taksonomi compliant.

Modul 2 byder på casebaseret undervisning og giver en grundig uddybning af miljømålene og klimarisikoanalysen, samt hvilken dokumentation der skal til for at efterleve taksonomiens tekniske kriterier med udgangspunkt i et reelt byggeprojekt. Ligeledes får du indsigt i værdikæden og de aktører, som er involveret i arbejdet med EU-taksonomien, samt et overblik over hvornår de forskellige aktører skal levere ind til taksonomien mhp. at opnå taksonomi compliance. Dette er i relation til opførelse af nye bygninger, renovering af eksisterende bygninger samt erhvervelse og ejerskab af bygninger.

Målgruppe
Kurset henvender sig til aktører i bygge- og ejendomsbranchen og andre med interesse for en grundig forståelse af EU-taksonomien i kontekst af det byggede miljø samt ønske om forståelse af eller arbejde med EU-taksonomiens tekniske kriterier.

Kursusbeskrivelse og -læringsmål i Modul 2

Intro til ESG-lovgivning og EU-taksonomi

  • Hvad er EU-taksonomien, hvem er omfattet, hvad er fremtidsudsigterne.
  • Status for EU-taksonomien ved Rådet for Bæredygtigt Byggeri.
  • EU-taksonomiens udvikling fremadrettet.

Data og dokumentation der kræves for at opnå EU-taksonomi compliance

  • Hvordan er taksonomisystemet og kriterierne bygget op, inkl. variation i kriterier for nybyg, renovering og fast ejendom
  • Eksempler på hvilken data og dokumentation der er nødvendig for at efterleve taksonomien tekniske kriterier.

Casebaseret gennemgang af miljømålene og klimarisikoanalyse

  • Casearbejde mhp. korrekt dokumentation af tekniske kriterier, herunder udføres en detaljeret klimarisikoanalyse samt dokumentation af nye kriterier for væsentligt bidrag til cirkulær økonomi.
  • Vurdering af hvorvidt den tilgængelige dokumentation for casen er tilstrækkelig, hvordan denne dokumenterer det pågældende taksonomikriterie, og hvad der evt. skal suppleres med, for at dokumentationen er fuldkommen.

Synergier til DGNB-systemet 

Kursusmateriale og -forberedelse
Kursusmaterialet består af EU-taksonomivejledninger og -værktøjer, startspakke for verificeringer udarbejdet af Rådet for Bæredygtigt Byggeri og tilgængelig på www.taksonomiportalen.dk samt yderligere værktøjer relateret til EU-taksonomi og cases til modul 2. Disse er oplistet i filen Kursusmateriale.
Du bedes orientere dig i kursusmaterialet inden kurset og medbringe PC til kurset.

VIGTIGT
Der serveres let morgenmad, frokost (inkl. en vegetarisk ret) samt kaffe, the og vand.
Betingelser for afmelding se venligst link: https://rfbb.dk/kursus-betingelser

Spørgsmål & svar

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål?
Kontakt os her.
PrivatlivspolitikCookies
© Rådet for Bæredygtigt Byggeri 2025
Om os
Kontakt
Presse
Job
LOGIN