Vi ser ind i en tid med stigende krav og behov for solid dokumentation for bæredygtighedstiltag til bl.a. ESG-rapportering og grøn finansiering. Kombineret med et øget pres på de planetære grænser stiller det store krav til, at vi som branche fastholder en ambitiøs tilgang til den grønne omstilling.
Bygge- og ejendomsbranchen er i konstant bevægelse på bæredygtighedsområdet; ny viden, nye materialer og nye arbejdsgange kommer til i en lind strøm. Også ny og mere lovgivning er på vej – nationalt såvel som fra EU.
Derfor er DGNB mere relevant end nogensinde før.
I starten af året sendte vi 2025-pilotmanualen for ’DGNB Renovering og nybyggeri’ i høring, og hermed hæver vi ambitionerne for byggeriet: Kriterierne bliver færre, mens kravene bliver højere.
På konsulentdagen vil vi zoome ind på udvalgte ændringer, som den gennemgribende opdatering af DGNB-certificeringen for renovering og nybyggeri vil medføre. Derudover kan du se frem til faglige oplæg og cases, som vil danne ramme om udveksling af viden og erfaringer.
Målgruppen er konsulenter og auditors med autorisationslicens DGNB-konsulentdagen henvender sig til uddannede og aktive konsulenter og auditorer med autorisationslicens. Læs mere om autorisationslicens
her.
Program9-9.30: Ankomst og let morgenmad9.30-9.35: Velkommen til DGNB-konsulentdag Ved Frederik Waitz Søborg, direktør for DGNB og teknisk udvikling.
9.35-10: DGNB, data og dokumentation – vi er godt på vej! Hør mere om, hvilken rolle data fra DGNB-certificeringer eller taksonomi-verificeringer kan spille i forhold til ESG-rapportering og grøn finansiering.
Ved John Henry Schieldrop, teknisk konsulent 10-10.30: Case - DGNB Drift PlatinHør om processen frem mod det endelige resultat - herunder hvilken værdi, det har givet og hvilke indsigter, der er kommet frem undervejs.
Ved Radoy D. Ugrinov, bæredygtighedskonsulent, Norconsult10.30-10.40: Overblik over manualversioner og tilhørende LCA-beregninger Ved Nathalie Henriksen, teamleder og teknisk konsulent samt Lau Raffnsøe, teknisk chef for DGNB10.40-11.50: Intro til 2025-pilotmanual for ’DGNB Renovering og nybyggeri’- Introduktion til de væsentligste ændringer
- Case: Hør om overvejelserne for at vælge 2025-pilotmanualen for renoveringsprojektet "Rolighedvej 21 - Udlænger", der er fredet. Ved Rikke Schack, senior bæredygtighedsingeniør, SWECO.
- Opsummering
- Spørgsmål
Ved Nathalie Henriksen, teamleder og teknisk konsulent samt Lau Raffnsøe, teknisk chef for DGNB11.45-11.50: Kort pause11.50-12.55: Opdeling i to spor 1) DGNB Drift: - Opdatering af DGNB Drift-manualen
- DEAS' arbejde med OIS-data ifm. DGNB Drift - muligheder og udfordringer v. Frederik Gundersen, Consultant, Sustainability - Certification & Outdoor, DEAS.
- Andet nyt fra DGNB Drift
- Afrunding
Ved Feodora Frisesdal og John Henry Schieldrop2) DGNB Byområder:- Opdatering af DGNB Byområder
- Synergi til 2025-manualen for 'DGNB Renovering og nybyggeri
Ved Charlotte Falstrup og Kreils Kieler Ekelund, tekniske konsulenter13-13.45: Frokost13.45-14.30: Udvikling af DGNB Villa og DGNB RumVed Josefine Buck Maurer, projektleder og teknisk konsulent og Adam Ben Naceur, teknisk konsulent. Pause1
4.40-15.10: Case – den første DGNB Planet-udmærkelsenHør om overvejelserne bag og processen mod den første DGNB Planet-udmærkelse.
Ved Johanna Ida Jacobsen, Tetriis, auditor på projektet.1
5.10-15.45: ESG-rapportering og kommunikation af bæredygtighedstiltagHør mere om, hvordan dokumentation af bæredygtighedstiltag i forbindelse med DGNB og taksonomi kan bruges til ESG-rapportering og virksomheders kommunikation om grønne tiltag.
Ved Jeppe Moldt, kommunikationsrådgiver, Rådet for Bæredygtigt Byggeri15.45 – tak for i dag!