Dato(er)
04. jan - 25. jan
Sted

BÆREDYGTIGHEDSLEDELSE

15.000,-
DKK ekskl. moms
Pris uden medlemskab
30.000,- DKK ekskl. moms

Kursusdage

Spørgsmål

Ring eller skriv endelig til os hvis du har spørgsmål +45 36 72 10 20
kursus@rfbb.dk

Beskrivelse

Formål Formålet med kurset er at give dig kompetencer til at træde ind i rollen som bæredygtighedsleder for et byggeprojekt og blive i stand til at designe og håndtere bæredygtighedstiltagene i alle byggeriets faser. I din egenskab af bæredygtighedsleder er du den, som styrer de bæredygtige tiltag gennem hele byggeprojektet, skaber sammenhæng og de bedste præmisser i byggeprojektet, udfører rollen som procesfacilitator og engagerer alle byggeprojektets interessenter som eksempelvis bygherren, fagspecialister, leverandører og det øvrige rådgiverteam på rettet tidspunkt i processen.
 
Målgruppe
Målgruppen for kurset er alle aktører i byggeriets værdikæde men primært projektledere, bygherrerådgivere og rådgivere med særligt fokus på bæredygtig udvikling. Det er en forudsætning, at du har erfaring med ledelse i byggeriet og har kendskab til byggeriets faser. Du bør desuden have et minimum af kendskab til bæredygtighedsinitiativer i byggeriet og være bekendt med eksempelvis DGNB og Den Frivillige bæredygtighedsklasse.

Kursusbeskrivelse
Kurset til Bæredygtighedsleder har fokus på at sætte deltageren i stand til at lede bæredygtighedsprocessen i et byggeprojekt fra vision, strategi med målsætninger og til en konkret og udførlig handlingsplan. Der vil være fokus på procesforståelse og procesdesign for bæredygtighedstiltag i projektet, som deltageren selv udvælger og medbringer til kurset.
På kurset får du en række værktøjer og templates udviklet af erfarne bæredygtighedsledere. Det er afgørende for dit læringsudbytte, at du medbringer og arbejder konkret og handlingsorienteret med din egen praksisnære og relevante case for at få viden om de faktiske problemstillinger i casen.

Spørgsmål du får svar på ved at uddanne dig til Bæredygtighedsleder:
Hvordan udarbejdes en vision for bæredygtighedstiltagene i et projekt og hvad er det vigtigt at have fokus på i den sammenhæng?
Hvordan omsættes vision til målsætninger og handling?
Hvordan er roller og ansvar forankret i projektet? 
Hvilke udfordringer vil man møde som bæredygtighedsleder?
Hvordan skal du som bæredygtighedsleder agere i forskellige projekter, organisationer og sammenhænge for at give de bæredygtige initiativer i projektet de bedst mulige vilkår?

Kursusprogram
Kurset forløber over 2 uger.

Forberedende møde til kurset på TEAMS inden kursusstart den 16. maj 2023 kl. 9.00-9.30 Forventningsafstemning.

Dag I den 22. maj kl. 10-17. Introduktion og refleksion i relation til begrebet: Bæredygtighedsledelse, Ydelsesbeskrivelse og Vision. Læringsmål: Deltagerne introduceres til konkrete eksempler på forskellige typer bæredygtighedsvisioner og udarbejder en plan for en visionsworkshop på deres egen case.

Dag II den 23. maj kl. 8.30-16. Strategiudvikling for arbejdet med bæredygtighedstiltag og målsætninger besluttes. Øvelser og anvendelse af kursets værktøjer. Læringsmål: Deltagerne lærer at omsætte deres vision til konkrete målsætninger i strategien for projektets bæredygtige ambitioner. Opstart af deltagernes eget casearbejde med målsætninger for eget projekt.

Dag III den 24. maj kl. 8.30-16. Udvikling af handlingsplaner. Øvelser og anvendelse af kursets værktøjer. Læringsmål: Deltagerne lærer at udarbejde konkrete handlingsplaner baseret på konkrete målsætninger. Arbejde med egen case herunder sparring med deltagere i inddelte grupper.

Alle deltagere skal afsætte tid og selv booke sin kalender til:
Sparring med vejleder individuelt online på Teams (25 min.) den 31. maj+1. juni. Tidsplan aftales ved kursusstart.
Arbejde med egen case.

Dag IV den 8. juni kl. 8.30-11.45 online på Teams Hold 1 og kl. 12.15-16.00 Hold 2 Præsentationer af de konkrete udarbejdede handlingsplaner med konstruktiv feedback gennem dialog med deltagere og vejledere (tidsplan aftales ved kursusstart).

Den 12. juni kl. 10 Aflevering af Eksamenscase

Forberedelse og kursusmateriale
Inden kursusstart uploades kursusmateriale bl.a. videoer om forventningsafstemning og interessentanalyse. Det forventes, at du sætter dig godt ind i dette inden kursets dag 1 for at kunne deltage aktivt. Jo bedre du forbereder dig – jo mere får du ud af kurset.
Alle kursets præsentationer og skabeloner uploades i kursusforløbet. For at sikre det bedste udbytte af kurset og din læring, skal du medbringe din egen case. Denne case skal indeholde: Projektets deltagere (organisationsdiagram), projektets kommende anvendelse og evt. typen af entrepriseudbud.
 
Eksamen
For at opnå titlen som Bæredygtighedsleder skal du gennemføre hele kursusforløbet og bestå eksamen. Eksamen består af en skriftlig eksamensopgave i form af en handlingsplan (jvf. minimumskrav præsenteret på kurset) for din egen konkrete case, som du aktivt har arbejdet på i kursusperioden, deltaget i sparring med vejleder og færdigudviklet efter feedback på din præsentation. Bedømmelse: Bestået/Ikke-Bestået bedømmes af underviserne.

Spørgsmål & svar

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål?
Kontakt os her.
Hvad er retningslinjerne for anvendelse af skriftligt materiale udviklet af Rådet for Bæredygtigt Byggeri?
Hvordan afmelder jeg min deltagelse på DGNB konsulentuddannelser eller kurser?
Kan en kollega deltage i stedet, hvis jeg bliver forhindret eller syg?
Forplejning og allergier mv.
Hvordan afvikles eksamen på DGNB konsulentuddannelser?
Kan jeg blive uddannet DGNB konsulent, hvis jeg ikke har en byggefaglig baggrund?
PrivatlivspolitikCookies
© Rådet for Bæredygtigt Byggeri 2025
Om os
Kontakt
Presse
Job
LOGIN