Certificeringstype

BYOMRÅDER

DGNB for byområder bruges til at certificere byområder.
Om Certificeringen
DGNB gør bæredygtig udvikling handlingsorienteret og meningsfuldt ved at sætte bæredygtighedstiltag på formel med udgangspunkt i danske forhold og krav. Det betyder ikke, at der kun er én måde at skabe bæredygtig udvikling af byområder med DGNB.
DGNB skaber derimod rammerne for at tage beslutninger med fokus på bæredygtighed i byudviklingen. Derfor er DGNB heller ikke statisk eller en fast standard, men udvikler sig i takt med, at der kommer mere erfaring og viden om den komplekse opgave, det er at implementere bæredygtige tiltag i byområder.

DGNB for byområder består af en samling kriterier og herunder en række underkriterier, der tilsammen benyttes til at evaluere byområdet.

Kriterierne er inddelt i fem temaer: Proceskvalitet, Miljømæssig Kvalitet, Økonomisk Kvalitet, Sociokulturel og Funktionel kvalitet og Teknisk Kvalitet.

Udvikling af byområder tager typisk flere år. Derfor kan et byområde certificeres i tre faser, der afspejler byområdets udvikling. De tre faser er Plancertificering, Midtvejscertificering og Endelig Certificering.
Begynd din byområdecertificering med BYSTART
BYSTART er en gratis platform til tidlig inddragelse af bæredygtighed i byområder - lang tid før der kommer konkrete byggerier på tegnebrættet. Ved at bruge BYSTART som grundlag for processen bliver det lettere at tale om og skabe overblik over de mange forskellige bæredygtighedsfaktorer, der bør tages stilling til i de tidlige faser af et byudviklingsprojekt.
BYSTART indeholder 24 dialogkort med emner, der skal tages stilling til i forbindelse med byudviklingen. Emnerne relaterer direkte til kriterierne i DGNB for byområder. De 24 udvalgte emner svarer til de kriterier, der er de mest relevante tidligt i processen og som kan give byudviklingsprojekter retning og fremdrift. BYSTART er derfor et naturligt første skridt på vejen mod en DGNB byområdecertificering.

Læs mere og download BYSTART her: https://rfbb.dk/bystart
Priser
Certificeringsgebyret for Byområder er ens for de tre faser (plan- midtvejs- og endelig certificering) og betales for hver fase. Gebyret dækker DGNBs og eksperters timeforbrug til granskning af det materiale auditor indsender. Størrelsen på gebyret afhænger af byområdets størrelse og omtrentlige bebyggelsesprocent, hvilket skal afspejle certificeringens omfang og kompleksitet. Se taksterne i skemaet herunder.
Ved tilmelding til endelig certificering uden forudgående plan- eller midtvejscertificering faktureres dobbelt gebyr. Hvor bygherre og ansøger ikke er medlem af Rådet for Bæredygtigt Byggeri skal gebyret ganges med en faktor 1,5. 20 % af certificeringsgebyret forfalder ved tilmelding af projektet. På denne måde har DGNB timer til at vejlede auditor undervejs i processen frem til indsendelse af dokumentation. Selve overensstemmelsesvurderingen kan først igangsættes, når hele certificeringsgebyret er betalt.

Certificeringsgebyret dækker som udgangspunkt to runder conformity check (kvalitetssikring). Hvis auditor eller bygningsejer ønsker yderligere conformity checks, vil der blive opkrævet et ekstra gebyr på yderligere 14.900 kr. ekskl. moms per conformity check.
Opdatering af plancertifikat eller midtvejscertifikat medfører også et gebyr på 14.900 kr. ekskl. moms.

Administrative tillægspriser gældende fra 1. december 2024:
Auditorskifte (anden virksomhed): 1.500,-
Omfakturering: 1.500,-

Ovenstående prisstruktur for DGNB Byområder gælder fra 1. februar 2021. Projekter, der er præ- eller midtvejscertificeret efter Byområdemanual 2014 eller 2015 vil blive faktureret efter den tidligere prisstruktur, hvis de ønsker at fortsætte med certificering efter de tidligere manualer.

Note 1: Ved tilmelding til endelig certificering uden forudgående præ- eller midtvejscertificering faktureres dobbelt gebyr
Note 2: Der gives 20 % rabat hvis der tilmeldes til flere faser på samme tid
Note 3: For projekter over 200 ha udarbejder vi gerne et tilbud. Kontakt DGNB på mail
Alle priser er ekskl. moms
Certificeringersniveauer

Publikationer

Se flere

Certificerede projekter

Se flere
Kolding
Marina City
Hørsholm
DTU Science Park
Albertslund
Vridsløse
København
Bryggens Bastion
Aarhus
Brygger Bakken Århus
København SV
Stejlepladsen
Aarhus N
Campusområde Katrinebjerg
Horsens
Nørrestrand Horsens

Spørgsmål & svar

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål?
Kontakt os her.
PrivatlivspolitikCookies
© Rådet for Bæredygtigt Byggeri 2025
Om os
Kontakt
Presse
Job
LOGIN
Tilmeld projekt