Krav fra DGNB manualen:
Indikator 1.1: Biofaktor
- Der skal laves en vurdering af biofaktoren på grunden før projektstart og efter projektstart. Biofaktoren skal være forbedret når projektet afleveres.
Indikator 2.1: Strategi for biodiversitet
- Der skal vedlægges en langsigtet strategi for biodiversitet.
BiodiversitetsstrategiBiografisk kontekst:Projektområdet ligger i en bymæssig kontekst, omkranset af boligområder som kan være en barriere for visse arter. De små veje og grønne haver i nærområdet sandsynliggør, at arter som Lille Vandsalamander, Musvit og måske arter af Blåfugle kan migrere til projektområdet. For paddernes vedkommende især hvis der kommer vandhuller og områder med vådengsvegetation.
Muligheder for tilknytning til omkringliggende habitater:De små veje og grønne haver i nærområdet sandsynliggør, at arter som Lille Vandsalamander, Musvit og måske arter af Blåfugle kan migrere til projektområdet.
For at gøre forholdende så gunstige som muligt er lavs der en grøn korridor nord om bygningen. Korridoren består af bevarede træer, suppleret med hjemmehørende træer og buske, samt overdrevsvegetationen.
Biodiversitetspotentiale:Det stedspecifikt biodiversitetspotentiale med udgangspunkt i at fremme biodiversiteten og ender med en række anbefalede tiltag:
- Etablering af sandede, sydvendte skråninger med overdrevs-vegetation og insektbede
- Etablering af skovbrynsbiotop
- Etablering af vandhul med permanent vandspejl
- Etablering af ynglested for fugle
- Etablering af skjulesteder af større sten og stenbunker/stendiger
- Etablering af skjulesteder/levesteder af træ
Status på biodiversitetsstrategien:Baseret på Amphi Consults vejledning, plantes der en robust engblanding til nærringsfattige forhold. Der veksles mellem hvor meget eller lidt sol der er i området, så der arbejdes med to engblandinger.
LAR-områder er udformet som naturlige bredder. LAR-områderne er spredt på grunden og nogle udføres med nedsivning mens andre udføres med ler-membraner og beplantes med vandsugende sivbeplantning, så der kan opnås permanente vandspejl
Det er opstillet redekasser til musvit og der er etableret stendige. Kvasbunker placeres primært i skygge, så der opstår et godt miljø for svampe (nedbrydere)
Målbare indikatorer for levestedernes kvalitet og udvikling: - Aktivitet i fuglehus (visevært)
- Permanent vandspejl i LAR-bassin (visevært)
- Dyreliv i LAR-områder (visevært)
- Registrering af maskotarter samt yngel og levesteder