Varmeforsyning med jordvarme: Førhen bestod 100% af energiforsyningen til Hellebæk Klædefabrik af naturgas. Efter transformeringen reduceres dette tal til ca. 10%, og dermed består ca. 90% af den fremtidige energiforsyning af bæredygtig jordvarme og varmepumper. Gassen tages fremover kun i brug som supplement på de koldeste vinterdage. Udskiftningen af bygningens varmeforsyning fra gas til jordvarmespiraler, har vi betydeligt mindsket projektets varmeforbrug og CO2-udledning fra driften. Det har positiv indflydelse på bygningens klimapåvirkning, totaløkonomi og energiforbrug. Den nye varmeforsyning medfører en årlig reduktion på ca. 200 ton CO2 ækvivalenter alene til opvarmning af bygningerne, hvilket svarer til ca. 450 flyture til Paris tur/retur.
Den gode byggeplads: fordi PensionDanmark stiller høje krav til kvaliteten af deres byggepladser, for både arbejdende og miljøet, udmærker projektet sig på en række af DGNB-indikatorerne herfor. Krav til affaldssortering, sikkerhed, løbende kvalitetssikring af materialer og arbejdsgange er med til at sikre kvalitet og sundhed for projektet og dets involverede.
Stedets sociale og fællesskabsorienterede identitet: de mange tiltag som er gjort for at skabe en social identitet og sammenhængskraft for projektet, i både bygningernes fællesskaber og i landskabsdesignet, bidrager til en række DGNB-indikatorer relateret til social bæredygtighed. Kvaliteten af udearealer, stedets biofaktor og biodiversitet, muligheder for differentieret anvendelse og sameksistens bidrager alle til stedets kvaliteter og brugernes livskvalitet.
Transformation: Transformation af eksisterende byggeri bidrager positivt i klimaregnskabet, da elementer som dæk, fundament og bærende vægge kan genbruges direkte og dermed har projektet en meget lav CO2-påvirkning på 5,4 kg CO2/m2/år. Udskiftning af vinduerne er den største post I klimaregnskavet og udgør 2,0 kg CO2/m2/år.
Om jordvarmespiraler